Marrëveshja për njohjen reciproke të çertifikatave
për shoferë dhe automjete (Cetifikatat ADR)

Marrëveshja brenda kornizës së dialogut teknik
Data e nënshkrimit: 19 prill 2016

Statusi i marrëveshjes:
Marrëveshja është zbatuar plotësisht

Palët/delegacionet

Marko Gjuriq
Shefi i ekipit negociator të Qeverisë së Serbisë

Federika Mogerini
Përfaqësuese e Lartë për Politikën e Jashtme dhe të Sigurisë së BE-së

Normalizacija - Edita tahiri

Edita Tahiri
Ministre për dialog dhe Shefe e ekipit negociator të Kosovës*

Zyrtarët

Tomislav Nikolic - Normalizacija

Tomisllav Nikoliq
President i Serbisë

Ivica Dacic - Normalizacija

Ivica Daçiq
Kryeministër i Serbisë

Normalizacija

Atifete Jahjaga
Presidente e Kosovës*

Isa Mustafa
Kryeministër i Kosovës*

Historiku:

Me marrëveshjen e arritur, palët morën përsipër të mundësojnë lëvizjen e lirë të mallrave, përfshirë transportin e mallrave të rrezikshëm, të papenguar dhe në përputhje me standardet ndërkombëtare/evropiane, përfshirë të gjithë dokumentacionin në përputhje me Konventën ADR.

Pikat thelbësore të marrëveshjes

Link në tekstin e marrëveshjes në gjuhët e mëposhtme